Pora na sałatkę, a właściwie surówkę nr 2, którą podałam do kurczaka pieczonego na jabłkach i cebuli, podlanego piwem

Składniki:
  • 450 g obranej marchewki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 2 łyżki drobno posiekanych migdałów
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach do miski. Dodać sok pomarańczowy i oliwę. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i schłodzić do chwili podania. Tuż przed podaniem połączyć z migdałami i natką pietruszki.

Smacznego :)

Źródło przepisu: "Kuchnia francuska"


1 komentarz:

  1. Nazwałabym to: tradycja trochę inaczej ;) No ale czemu nie? Przyda się też na moją imprezę urodzinową w stylu rodeo steak house. Wielkie dzięki bo akurat nie miałam pomysłu na dobrą surówkę pasującą do steka :)

    OdpowiedzUsuń